Ο Καθηγητής Πέτρος Α. Ταραντίλης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών διαθέτει μια πλούσια και πολυεπίπεδη ακαδημαϊκή και ερευνητική πορεία αφιερωμένη στον οίνο και το αμπέλι. Το έργο του καλύπτει ένα ευρύ φάσμα, από την ανάλυση της χημικής σύστασης και την αυθεντικότητα έως την αξιοποίηση των υποπροϊόντων οινοποίησης και τη μεταφορά γνώσης σε οινολόγους και τεχνολόγους, καθιστώντας τον έναν καταξιωμένο εμπειρογνώμονα του κλάδου.
Ερευνητικά Ενδιαφέροντα & Εξειδίκευση στον Οίνο
Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην εφαρμογή προηγμένων φασματοσκοπικών (FT-IR, Raman) και χρωματογραφικών (GC-MS, HPLC) τεχνικών για:
Διδακτικό Έργο
Ενδεικτικά Ερευνητικά Προγράμματα & Δημοσιεύσεις
Η ενασχόλησή του με τον οίνο αποτυπώνεται σε εμβληματικά ερευνητικά προγράμματα και σε πλήθος δημοσιεύσεων:
Συνολικά, ο Καθηγητής Π. Ταραντίλης συνδυάζει την επιστημονική έρευνα αιχμής, το εφαρμοσμένο έργο και την εκπαιδευτική διαδικασία για την υποστήριξη και την ανάδειξη του ελληνικού οίνου, από το αμπέλι μέχρι τον τελικό καταναλωτή.