Ενδεικτικά, στο εργαστήριο Οινολογίας και Αλκοολούχων Ποτών έχουν εκπονηθεί οι ακόλουθες μεταπτυχιακές εργασίες:
Επίδραση του υποκειμένου στο φαινολικό προφιλ της ποικιλίας Ξινόμαυρο. Επιβλέπουσα Καθηγήτρια Σταματίνα Καλλίθρακα
Παραγωγή καινοτόμου οίνου με μειωμένη συγκέντρωση θειώδους ανυδρίτη. Επιβλέπουσα Καθηγήτρια Σταματίνα Καλλίθρακα
Μελέτη της ορυκτότητας λευκών οίνων. Επιβλέπουσα Καθηγήτρια Σταματίνα Καλλίθρακα
Μελέτη αλκοολικής ζύμωσης και ποιοτικών χαρακτηριστικών οίνων που παρήχθησαν με τη χρήση επιλεγμένων στελεχών ζυμομυκήτων. Επιβλέπουσα Καθηγήτρια Σταματίνα Καλλίθρακα
Μελέτη οξείδωσης λευκών οίνων από κρητικές ποικιλίες Πλυτό και Δαφνί μετά από προσθήκη αντιοξειδωτικών ουσιών. Επιβλέπουσα Καθηγήτρια Σταματίνα Καλλίθρακα
Παραγωγή ερυθρού «λιαστού» ξηρού κρασιού από την ποικιλία Λημνιώνα και μελέτη της επίδρασης της αφυδάτωσης στον πολυμερισμό των φαινολών και στα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του οίνου. Επιβλέπουσα Καθηγήτρια Σταματίνα Καλλίθρακα
Μελέτη οίνων από ερυθρές ποικιλίες που καλλιεργούνται στην ΠΕ Δράμας. Επίδραση του terroir στα φαινολικά συστατικά και στον οργανοληπτικό χαρακτήρα τους. Επιβλέπων καθηγητής: Γιώργος Κοτσερίδης
Επίδραση πώματος στα τεχνολογικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά αφρωδών οίνων. Εξέλιξη σε βάθος χρόνου. Επιβλέπων καθηγητής: Γιώργος Κοτσερίδης
Μηλογαλακτική ζύμωση στην ερυθρή ποικιλία Κοτσιφάλι. Επιβλέπων καθηγητής: Γιώργος Κοτσερίδης
Επίδραση του Οργανικού Αζώτου στην Αύξηση Διαφορετικών Στελεχών Ζυμομυκήτων Αναφορικά με τα Ποιοτικά Χαρακτηριστικά του Παραγόμενου Οίνου. Επιβλέπων καθηγητής: Γιώργος Κοτσερίδης
Συστατικά πρωτογενούς και δευτερογενούς αρώματος σε μονοποικιλιακούς οίνους των ποικιλιών Σαββατιανό, Βιδιανό, Μοσχοφίλερο, Ροδίτης, Ασύρτικο, Μαλαγουζιά, Ξινόμαυρο, Αγιωργίτικο, Βραδιανό και Κοτσιφάλι. Επιβλέπων καθηγητής: Γιώργος Κοτσερίδης
Έκθεση εμφιαλωμένων οίνων σε διαφορετικά θερμοκρασιακά περιβάλλοντα και παρακολούθηση των χημικών και οργανοληπτικών μεταβολών τους. Επιβλέπων καθηγητής: Γιώργος Κοτσερίδης
Μελέτη και σύγκριση του πτητικού αρωματικού προφίλ ερυθρωπών οίνων της ελληνικής ποικιλίας Μοσχοφίλερο μετά από προζυμωτική κατεργασία με τις μεθόδους: i) κρυοεκχύλισης και ii) εκχύλισης με υπερήχους. Επιβλέπων καθηγητής: Γιώργος Κοτσερίδης
Έρευνα για την επίδραση της μηλογαλακτικής ζύμωσης σε ερυθρό οίνο ποικιλίας Αγιωργίτικο με χρήση γαλακτικών βακτηρίων. Επιβλέπων καθηγητής: Γιώργος Κοτσερίδης